torstaina, syyskuuta 6

Labor day & the first days of school


Maanantaina oli Labor day, jolloin kaikilla oli vapaapäivä, ja kesäloma loppui viimeisiltäkin.Me otettiin ja lähdettiin Medfordiin shoppailemaan. Joka paikassa oli alennusmyyntejä labor dayn kunniaksi ja ihan muutenkin. Mua haluttiin sivistää tähän amerikkalaiseen kulttuuriin, joten käytiin Dutch Brossa, josta saa kaikennäkösiä kylmiä ja kuumia juotavia, ja Starbucksissa, jossa mun nimi oli Amy… (Nimistä puheen ollen  tänään tunnilla näin, kun opettaja kirjotti mun nimen viereen sulkuihin Haney. Vissiinkin lausumisohje)


Meillä tosiaan alkoi koulu virallisesti keskiviikkona, mutta koska minä ja veljeni Saksasta ollaan uusia, mentiin freshman orientationiin tiistaina. Siellä kerrottiin sääntöjä ja muita käytännönjuttuja ja kierrettiin koulua, jottei keskiviikkona oltais kauhean hukassa (justjoo). Säännöt on erilaisia kuin Suomessa, jossa on paljon vapaampaa. Shortsien tai hameen pitää ylettyä yhtä pitkälle, kuin mitä sormet kun kädet on sivulla, ja toppien olkainten pitää olla vähintään kahden sormen paksuiset. Ei saa myöskään käyttää vaatteita/merkkejä, jotka jotenkin liittyy tupakkaan, alkoholiin, huumeisiin tms. Esim DGK on kielletty merkki. Jos tunnilta myöhästyy tai käyttäytyy huonosti tms., joutuu jälki-istuntoon lounaalla, ja mitä enemmän pahaa tekee, sitä kovemmiksi rangaistukset muuttuu. Ruokailujen aikana käytävillä ei saa liikkua, vaan pitää pysyä aulassa, ja koulualueelta ei saa poistua.
Ensimmäinen koulupäivä oli aika kaoottinen. Käytävät olivat aivan tukossa oppilaista, ja koska uusi koulu, luokkiin oli pieni löytäminen, ja kun luulit löytäneesi kaikki luokat ja tienneesi ketä kaikkia ryhmässä on, lukujärjestys menee uusiksi. Kaikki olivat kumminkin tosi mukavia, ja on ’’so awesome’’ että oon Suomesta. Tunnit ovat täällä puolet lyhyempiä kuin Suomessa, joten ne menevät hirveän nopeasti. Mun lukujärjestyksessä on economics, US history, english (äidinkieli), math, choir x2 ja spanish. Koulu alkaa 8.05 ja päättyy 15.15 ja koulubussilla kuljetaan. Tuntien välissä on neljä minuuttia aikaa siirtyä seuraavalle tunnille, lounas on 30min ja kahden ensimmäisen tunniin jälkeen on kymmenen minuutin tauko. Koulukirjat on järkyttävän paksuja ja painavat tonnin, onneksi on lokerot (tosin lukon avaamisessa on vähän harjoiteltavaa..)

Eipä muuta ihmeellistä tällä kertaa, viikonlopuksi on kaikennäköistä kivaa suunnitelmaa, joten palaillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti