lauantaina, syyskuuta 1

K-Falls


Kaupunki sijaitsee tosi lähellä Kalifornian rajaa, ja välillä ei edes huomaakkaan käyneensä toisen osavaltion puolella.

 Täällä on kuulemma paljon meksikolaisia, varsinkin töissä, ja alkuperäisväestöäkin on. Mustia ei juurikaan.

Täällä (tai naapurikylässä enemmänkin) voi nähdä cowboyita bootseineen, farkkuineen, ruutupaitoineen, hattuineen ja kaikkineen.

Ihmiset on hirveän ystävällisiä. Hymyillään, moikkaillaan ja pari sanaakin voidaan vaihtaa, oli ventovieraita tai ei.

Suurin osa paikasta on joko peltoa, järveä, metsää tai vuoria. Vuoria näkyy minne ikinä katsookin. Esim. meidän takapihalla on yksi ”pikkunen kukkula”. Maisema on oikeesti tosi kaunis. Varsinkin jos tykkää luonnonkauniista maisemista.

Täällä on tosi kuivaa, high deserttiä, miten se ikinä suomennetaankaan. Sen takia täällä on paljon metsäpaloja.

 

En oo nähnyt täällä muita liikennemerkkejä kuin stop-merkki, tietyö ja varoitus peuroista. Stop-merkkejä on joka paikoissa, munmielestä aika kummallisissakin.

Keskusta koostuu lähinnä ruokapaikoista ja ruokakaupoista. Noei, on täällä muutakin. Muutama paikka, mistä voi ostaa vaatteita ja kaikkea muutakin mitä kaupungeista nyt yleensä löytyy. Lähin isompi kaupunki on Medford, sinne ajelee ehkä puolitoista tuntia.

Ruokakaupat on isoja. Niin paljon eri valinnanmahdollisuuksia ettei tiedä mitä ostais. Ja myytävät tavaratkin tuntuu olevan isoja. Sipulit, perunat ja mansikat ovat kaikki kolme kertaa isompia kuin Suomessa. Vihannekset sun muut punnitaan vasta kassalla ja kassatyöntekijä pakkaa ostokset. Hyvä että ostokset teet itse.


Täällä on kolme julkista high schoolia ja ainakin yksi yksityinen.

Kirkkoja on jos joka lähtöön. Ihmiset käyvät paljon kirkoissa, myös nuoret. Ensimmäisen kerran, kun kävin täällä kirkossa, paikalla oli koko mun high schoolin football-joukkue…

Ihmiset ajelee täällä tosi isoilla autoilla, pick upeilla ja kaikenmaailman farmareilla. 

Eläimistö on vähän erilaista. Täällä on perus peurojen ja oravien (chipmunkeja !) lisäksi haisunäätiä, karhuja, kojootteja, puumia, pesukarhuja… Kotkia, haukkoja, pöllöjä ja pelikaaneja näkee tosi usein. 


Mun nimi tuottaa täällä vähän ongelmia. Ennen kun tulin tänne, perheellä oli kriisi, koska he luulivat että mun nimi lausutaan ”haini”, joka meinaa takapuolta samalla lailla lausuttuna ja he olivat jo vaihtamassa mun nimeä Heidiksi. Oon kuullut mitä oudoimpia väännöksiä Heinistä, mutta parhaat on ehkä, kun vanhempien lastenlapset kutsuvat mua kai Kateksi tai Amyksi ja isovanhempien kuulin äskön huhuilevan ”Hainieta”.. Kirjoitusasusta parhaat on Hainni tai Haney :D

Auton tankkaaminen itse on Oregonin laissa kielletty.. Bensa-asemilla on työntekijät sitä varten, ja samalla kun auto tankataan, tulee myös ikkunat pestyiksi.

Täällä on myös laki, minkä mukaan puolenyön jälkeen nuoriso ei saa enää hiipparoida kaduilla. Tai jotenkin näin. 

Alue tässä ja lähimain on vulkaanista aluetta ja jotain tulivuorenpurkausta odotetaan 50 vuoden sisään. Jos oikein ymmärsin. Muutamat noista vuorenhuipuista ovatkin tulivuoria ja yksi on sen verran korkea, että siinä on lunta huipulla. Maanjäristyksiä saattaa sattua jos hyvin (huonosti) käy.


Tossa vähän juttua paikasta missä oon, kyselkää enempi jos kiinnostaa !

6 kommenttia:

 1. ensimmäinen kysymys joka tosta tulee mieleen on, että onko se aiva erämaata ? :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo :D on taalla paljon muutakin ku pelkkaa eramaata !

   Poista
 2. Voi Haney! Klamath Falls vaikuttaa niin ihanalta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tanaan olin starbucksissa Amy 8) mut taa on kiva paikka !

   Poista
 3. Anonyymi6/9/12

  Nauti Heini. Näyttää kivalta. terkkuja naapurista Nannylle!

  VastaaPoista