torstaina, syyskuuta 13

Crater lakeAsun todella luonnonkauniissa paikassa, ja puolentoista tunnin ajomatkan päässä todisteena siitä on yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä, Crater lake. Se on nimensä mukaisesti kraatteri, ei tosin meteoriitin vaan tulivuoren, joka on ajan kuluessa muodostunut Yhdysvaltain syvimmäksi järveksi (597m). Tulivuori, johon se on muodostunut, ei ole sammunut, vaan se voi vielä joskus purkautua.
Kuvat eivät tee paikalle oikeutta, ja jos sitä sanoin kuvailee, breathtaking on ehkä oikea sana. Järven vesi oli sinisintä mitä oon ikinä nähnyt, ja niin kirkasta, että pinnalta näkee 100 jalan ( 30m) syvyyteen. Järven vesi onkin yhtä maailman puhtainta, kuin myös koko paikan ilma. Paikan korkein kohta on lähes 2,5km järven pinnasta. 
 Me kierreltiin ensin ylhäällä kraatterin reunoilla ihailemassa paikkaa, jonka jälkeen käveltiin alas järvelle vähän yli mailin matka. Oltiin varattu veneajelu järvellä, joka kesti pari tuntia. Se aikana kierrettiin koko järvi (ja otettiin paljon kuvia) ja opas kertoi paikasta. Paatteilun jälkeen patikoitiin takasin ylös, mikä oli rankkaa. Ei vähän yli maili ole pitkä matka, mutta koska jyrkkä ylämäki ja korkeusero. Oltiin jo valmiiksi korkeella, ja siitä kun kiipeää vielä ylemmäs, ilma ohenee ja pistää hengästyttämään ja paljon. 

6 kommenttia:

 1. ompa sininen ja upee !

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavat maisemat!! (:

  VastaaPoista
 3. ihan tosi upeen näköstä!(::

  VastaaPoista
 4. Kyllä näyttää epätodelliselta nuo kuvat, niin hienot värit ja kaikki, upeeta! Pääsekö järveen muyös uimaa ja onko vesi lämmintä?
  Mukavaa jatkoa sinne ja terkkuja kotikulmilta =) T. Tina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan todellinen on mutta tosi upea :) Jarveen paasee uimaan. Me ei menty, mutta koitettiin kylla vetta ja oli pojat kylmaa...

   Poista