perjantaina, joulukuuta 14

Last weeks

Pitkästä aikaa tännekin jotain juttua. Mun piti jo viime viikolla tulla kirjottelemaan, mutta koska viime viikolla oli niin paljon kaikkea hässäkkää, aattelin, että teempä ison postauksen sitten loppuviikosta. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, sillä rakas ystävämme internet päätti lopettaa yhteistyön tällä asuinalueella… Internet saatiin toimimaan, mutta kiirettä on pitänyt, joten nyt ja vihdoin. Täällä kaikki hyvin, olen jo pitkälti yli sata päivää täälläkin ollut.

Kalifornia-reissun jälkeen oon puuhaillut yhtä sun toista. Käytiin kavereiden kanssa luistelemassa, mikä oli mun mielestä kovin outoa ilman lunta, ja muut piti outona, että luistelu kuuluu meidän koulun opetussuunnitelmaan. Vietettiin pienimuotoinen late thanksgiving, että saataisiin maistaa kalkkunaa ja kurpitsapiirakkaa. Jälkimmäisestä ei kuitenkaan muodostunut mun uutta lempparia… Ollaan myös käyty kavereiden kanssa elokuvissa, keilaamassa, syömässä ja koripalloa katsomassa, snowflake paradessa, joka on perinteinen jouluparaati noin 80 koristellun lavan voimin, ja meillä oli koirakin viikon ajan.
Joulukuu ja lunta on niinkin paljon kuin sentin verran, eikä edes kaikkialla, mutta sehän ei estä näitä pistämästä jouluvaloja. Esimerkiksi, meidän talon näkee varmaan avaruudesta asti, sen verran on valoja pistetty pihalle. Joulukoristeitakin löytyy kiitettävästi, eikä mitään paikkaa voi jättää koristelematta. Edes vessaa. Kuusikin käytiin itse metsästä hakemasta ja voisi sanoa, että meillä on joulu talossa ulkoilmasta huolimatta. 
Viikonloppuna leivottiin ja koristeltiin perinteisiä joulukeksejä, sugar cookies ja gingerbread, kavereiden kanssa. Koristelu erosi vähän suomalaisesta – täällä pistetään oikeen kunnolla kuorrutetta koko keksille ja päälle kolmea sorttia nonparelleja tms. kun Suomessa taiteillaan vaan nättejä koukeroita.
Tämä viikko oli koulussa erittäin kiireinen, kaikki opettajat halusivat pitää viime hetken testit ennen tänään alkanutta joululomaa, ja tänään mulla olikin sitten jokaisessa aineessa testi. Se tekee siis viisi testiä yhdelle päivälle... Ollaan kuoron kanssa myös juostu ympäri kaupunkia laulamassa joululauluja erilaisissa tapahtumissa, ja eilen oli konsertti.

Ja sitten oli se itsenäisyyspäivä. Ensimmäinen joulukuun kuudes, jonka olen koskaan viettänyt koulussa. Eikä edes linnanjuhlia voinut katsoa. No ei, ei nuo asiat mua haitanneet. Kun on kauan pois kotoa, jossain kaukana poissa, rupeaa vaan arvostamaan ja kaipaamaan asioita, joita ei kotona tulisi mieleenkään kaivata tai joiden olemassaolo tuntuu ihan arkipäiväiseltä. Päällimmäisenä nyt mielessä sauna, kouluruoka ja suomalainen koulujärjestelmä. Ei mulla koti-ikävä ole, mut kyllä mä aika suomi-tyttö loppujenlopuksi olen. Sitäpaitsi, sitä ylpeyden tunnetta kun ekonomiassa puhutaan eri maiden koulujärjestelmistä ja siitä, kuinka Suomi on ykkönen. 
 Ensi viikolle on jo suunnitelmissa lisää leivontaa jouluksi ja jouluostoksia Medfordissa. 

3 kommenttia:

  1. Kiva, kun joulukiireiltä olet ehtinyt päivittää blogisi. Ihan kiitettävästi teillä on noita ulkovaloja, jos kuvassa oli teidän talo. Mukavaa joululomaa. Me nautitaan maailman parhaasta koulujärjestelmästä vielä viikon verran.

    VastaaPoista
  2. jei olin sun 100 lukija:D ja ihana blogi oon ittekki suunittelemas et lähen parin vuode päästä vaihtariks :) !

    VastaaPoista
  3. jeee ! :D ja lähde ihmeessä, suosittelen kovin !

    VastaaPoista